Min erfarenhet som lärarutbyteskandidat från Jigme Namgyel Engineering College, Royal University of Bhutan till LTH, Lunds universitet

Min erfarenhet som lärarutbyteskandidat från Jigme Namgyel Engineering College, Royal University of Bhutan, till LTH, Lunds universitet, var verkligen anmärkningsvärd. Jag var stolt över att bli utvald till denna fantastiska möjlighet att bidra till Linnaeus-Palme-projektet och engagera mig i undervisning och laborationer vid denna prestigefyllda institution i Lund, Sverige.

Efter att ha genomfört alla nödvändiga formaliteter påbörjade jag min resa, med start från närmaste flygplats i Assam (Guwahati), Indien, den 2 september 2023. Min väg tog mig genom Delhi, Istanbul, Köpenhamn och slutligen till Lund. Lund hälsade mig med sin hisnande skönhet och behagliga väder, och jag hade turen att möta hjälpsamma och välkomnande människor som lämnade mig med ett bestående positivt intryck.

När min undervisning och inlärning började, fann jag mig själv helt absorberad i Solar-Thermal Laboratory och arbetade nära eleverna under två dagar. Elevernas passion, nyfikenhet och engagemang för lärande var påtaglig, vilket gjorde mina sessioner både engagerande och mycket produktiva.

Under min tid vid Lunds universitet hade jag förmånen att delta i en serie seminarier som fakulteten stod värd för. Dessa sessioner var verkligen engagerande och jag fick möjlighet att både underlätta och delta i diskussioner. Dessutom var det äran att närvara vid presentationer av examensarbeten, som följde en unik struktur och gav värdefulla insikter.

Jag skulle också hålla en presentation där jag delade insikter om Bhutan, min högskola/universitet och mina yrkeserfarenheter med fakulteten och personalen. Det var berikande att introducera dem till Bhutans kultur, människor och konceptet Gross National Happiness (GNH). Jag blev positivt överraskad av den entusiastiska uppslutningen för min presentation, eftersom de var ivriga att lära sig mer om Bhutan och dess grundläggande principer för GNH.

Vidare fick jag möjlighet att umgås med studenter vid Helsingborgs campus vid Lunds universitet, där en session genomfördes om SAM-mjukvara för solvärmesystem tillsammans med professor Henrik Davidsson.

När jag fördjupade mig i denna berikande upplevelse, flög två veckor förbi snabbt. Jag hade nöjet att interagera med studenter, personal och till och med fick inbjudningar till familjesammankomster hemma hos professor Henrik Davidsson, professor Martin Andersson och Magnus Hagelsteen. Under helgerna utforskade jag den vackra staden Malmö och den omgivande landsbygden, vilket fick mig att känna att jag hade hittat ett hem hemifrån.

Jag riktar min uppriktiga tacksamhet till ledningen för Jigme Namgyel Engineering College, Royal University of Bhutan, för att de gett mig denna otroliga möjlighet. Jag vill också uttrycka min hjärtliga uppskattning till professor Henrik Davidsson, professor Martin Andersson och Magnus Hagelsteen från Lunds universitet för att de har gett mig denna möjlighet och deras orubbliga stöd och omsorg under hela min vistelse, vilket gör det till en verkligt produktiv och meningsfull upplevelse.

Slutligen har jag utvecklat mer kärlek och passion för Sverige och skulle definitivt fortsätta att se framåt för mina professionella engagemang med de kontakter som etablerats.

Hemlal Bhattarai, dekanus Research and Industrial Linkages

Hemlal Bhattarai i Malmö

Det här inlägget postades i Bhutan och Sverige, Svenska. Bokmärk permalänken.