Drukair skall köpa ytterligare en Airbus för att öka sin flygplansflotta

Under 2020 kommer Drukair – det nationella flygbolaget att ha ytterligare en Airbus i sin flotta och expandera sina internationella rutter till Dubai och Japan.

Den nya Airbusen A320 är större än den nuvarande A319-serien och har en kapacitet på 140 passagerare.

VD för Drukair , Tandi Wangchuk sa: ”Vi har noterat att antalet passagerare som flyger ökar varje år.Därför togs beslutet att köpa ytterligare ett flygplan.”

Flygplanet som kostar ungefär Nu 3 miljarder beräknas levereras under första kvartalet 2020. Drukair överväger också att köpa ytterligare ett flygplan för att säkerställa pålitlig inrikestrafik.Finansdepartementet har godkänt ett upphandlingsförslag om ny ATR-42-600 om anslag för investeringen tidigare denna månad.ATR kommer att kosta runt Nu 1 miljard och förväntas anlända till landet i juli nästa år.

” Drukair bedriver för närvarande trafik med ett flygplan, ATR-42-500.Detta flygplan närmar sig 15 år i maj i år.En sak är att åldrande flygplan har sina egna tekniska problem som vi har sett de senaste månaderna.Så Drukair och dess styrelse beslutade därför att flyga med två ATR,” tillade VD.

Drukair avser att sälja sitt nuvarande ATR plan och hyra ett nytt plan. Tillsammans med det köpta planet kommer man att operera inrikestrafik med två plan.

Källa: Bhutan Broadcasting Service 22/3 2018

Det här inlägget postades i Svenska. Bokmärk permalänken.