Studentutbyte Erasmus+ Uppsala universitet – College of Science and Technology ”Kallt och vackert”

Mitt första intryck av Sverige var att det var kallt, så kallt att jag inte ens kunde stå ute utan att huttra. Jag kände att det var lite ironiskt eftersom jag själv kom från en väldigt högt belägen och kall plats. Jag tillbringade pinsamt lång tid med att diskutera med min vän Yoezer varför det var så kallt i Sverige. Till en början var allt jag kunde tänka på att vara kvar i mitt varma rum, jag är en hemmatjej och jag älskar sommaren. Så kallt väder är inte min grej. Min dröm om att alltid ligga i sängen blev dock inte verklig eftersom jag kom att älska snön och kylan i Sverige.

Första dagen vi landade gick jag tillsammans med Yoezer och våra kamrater på studenthemmet och såg det vackra norrskenet, jag pratade alltid med mina vänner där hemma om att få se det så det var en otroligt känslosam upplevelse även om jag höll mig i skinnet inför mina vänner. Det fanns dagar då snön nådde över mina fotleder eftersom jag inte är så lång, men även de dagarna var jag ute och lekte i snön och bar tofflor med strumpor för att jag var för lat för att ha skor. Jag insåg snart anledningen till att jag alltid såg folk ha skor även när de bara kastade sopor.

Sedan kom våren och plötsligt blev det varmare fast det fortfarande inte var så varmt som jag ville. Jag föreställde mig alltid att våren skulle vara trist på en kall plats, men plötsligt fanns det blommor överallt, blommor på broar, cyklar och vid varje hus. Allt blev mycket ljusare, solen gick inte ner förrän sent på kvällen. Jag började uppskatta skönheten i dag och natt, njöt av att årstiderna växlade långsamt mitt framför mina ögon och började älska vyerna i Sverige.

Har jag saknat Bhutan? Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gjorde det eftersom jag verkligen hade hemlängtan ett tag. Man älskar och saknar alltid sitt fosterland, men jag njöt av min tid i Sverige och det finns saker jag aldrig kommer att glömma och alltid kommer att uppskatta. Som låsen jag aldrig kunde komma på hur jag skulle öppna och de fina människorna jag träffade. Jag är evigt tacksam för alla jag mött som visade mig skönheten i Sverige och i människors hjärtan.

Palden Ongmo Lhendup

Palden Ongmo Lhendup i Uppsala

Det här inlägget postades i Bhutan och Sverige, Svenska. Bokmärk permalänken.