Båtsmansskolan i Härryda besöker Samtse Lower Secondary School

Båtsmansskolan, en högstadieskola i Härryda kommun, startade 2018 ett så kallatAtlas-samarbete med Samtse Lower Secondary School (SLLS). En delegation från Samtse besökte Härryda och Göteborg i januari förra året. Och i september besökte en delegation från Båtsmansskolan Samtse.

Gruppen från Sverige bestod av skolans rektor Niclas Lindberg, engelskläraren Nicole Chatzakos, NO-läraren Elisabeth Höög, bibliotekarien Jan-Ola Persson och projektets koordinator Crister Carlsson.

Studiebesöket på Samtse Lower Secondary School inleddes med en högtidlig mottagning med Trashi Khadar av skolans hela kollegium och alla elever ute på skolgården med en högtidlig ritual, de båda nationalsångerna, tal av båda skolornas rektorer och uppvisning av traditionella danser av skolans elever.

Det blev många möten mellan skolans lärare och delegationen från Båtsmansskolan. Respektive skolsystem diskuterades och hela tiden fördes samtal om möjligheten till fortsatt samarbete skolorna emellan. Samarbete inom undervisningen i engelska och de naturvetenskapliga ämnena diskuterades med SLSS lärarna.

Påföljande dagar besöktes skolans samtliga klasser med en kort information om Sverige och om projektet.

Båtsmansgruppen fick träffa alla de förtroendevalda eleverna i skolans olika klubbar och råd.

Eleverna i Sverige hade skrivit brev till eleverna på SLSS som lämnades över och innan veckan var över fick den svenska gruppen svar från SLSS elever.

Under en dag besökte den svenska delegationen också Samtse College of Education med möten på ledningsnivå och besök hos de studenter som studerar till att bli lärare i Bhutan. På såväl SLSS och på Samtse College of Education diskuterades biblioteksverksamheten i verksamheten.

Torsdagen och fredagen användes till klassrumsbesök och konferensbesök. Möjligheterna att fortsätta samarbetet togs upp under ett avslutande möte med skolans ledning.

(från reseberättelse av Crister Carlsson)

 

De båda rektorerna utväxlar gåvor

Välkomstceremoni

 

Det här inlägget postades i Bhutan och Sverige, Svenska. Bokmärk permalänken.